Töihin Hansab:iin

Hansab tarjoaa työntekijäystävällisen työympäristön seuraten samoja arvoja ja periaatteita, joita olemme käyttäneet yhtiön perustamisesta alkaen ja jonka tarkoituksena on luoda vahva organisaatiokulttuuri Hansab Group:ssa.

Miksi Hansab:lle?

TYÖNTEKIJÄYSTÄVÄLLINEN KULTTUURI
Jokainen työntekijä on meille tärkeä. Meidän jokapäiväisessä toiminnassa noudatamme seuraavia perusarvoja: rehellisyys, avoimuus, uskollisuus, avuliaisuus ja lupausten pitäminen. Panostamme jatkuvasti hyviin työoloihin. Meille on oleellista että työntekijät viihtyvät töissään.

INNOVATIIVINEN MARKKINAJOHTAJA
Liiketoiminnamme avainsanoja on jatkuva eteneminen ja uusien suuntien löytäminen. Ollakseen markkinajohtaja on oltava dynaaminen, tehtävä nopeita päätöksiä ja arvostettava uusia ideoita. Uudet ratkaisut ja laaja valikoima tuotteita ja asiakkaita takaavat työn monipuolisuuden ja mielenkiintoisuuden.

KANSAINVÄLINEN
Hansab mahdollistaa toiminnan kansainvälisessä ympäristössä, ja työskentelyn työkavereiden ja asiakkaiden kanssa eri maissa.

VAKAUS JA VARMUUS
Arvostamme pitkäaikaisia työsuhteita, vakautta ja varmuutta. Meillä on paljon työntekijöitä, jotka ovat työskennelleet Hansabissa 10, 15 ja jopa 20 vuotta.

KEHITYS- JA OPISKELUMAHDOLLISUUDET
Panostamme henkilöstön kehittämiseen. Työntekijämme osallistuvat päämiehiemme koulutuksiin eri maissa. Olemme kehittäneet myös oman sisäisen koulutusjärjestelmän. Työntekijämme osallistuvat päätöksentekoon ja muutosten toteuttamiseen, ja tuemme talonsisäistä urakehitystä.

MOTIVAATIOJÄRJESTELMÄ
Olemme kehittänneet kilpailukykyisen palkkausjärjestelmän. Jaamme yhtiön tuloksen henkilöstön kanssa – 25% voitosta jaetaan henkilökunnan välillä.