Uusin 50 euron seteli otetaan käyttöön 4.4.2017

Euroopan Keskuspankki julkaisi 5. heinäkuuta uuden 50 euron setelin ulkoasun. Uudet setelit otetaan käyttöön vuoden 2017 huhtikuussa. Uuden setelin käyttöönotto on osa jokapäiväistä työta muuttaakseen eurosetelit vieläkin turvallisemmaksi. Uusi 50 euron seteli on neljäs käyttöön otettava toisen sarjan euroseteli 5, 10 ja 20 euron setelin jälkeen.

50 euron setelit ovat yleisimmin käytettyjä: niiden osuus kaikista liikkeessä olevista euroseteleistä on 45 %. Niitä on liikkeessä enemmän kuin 5, 10 ja 20 euron seteleitä yhteensä.

Uudessa 50 euron setelissa on innovatiivisenä turvatekijänä kasvokuvaikkuna, joka on myös uudessa 20 euron setelissä. Kun seteliä katsoo valoa vasten, hologrammin yläosan läpikuultavassa ikkunassa näkyvät kreikkalaisesta mytologiasta tutun Europa-neidon kasvot setelin molemmilta puolilta. Sama kasvokuva on myös vesileimassa. Setelin etusivulla on hohtavanvihreä numero, jonka väri vaihtuu kallisteltaessa smaragdinvihreästä tummansiniseen ja siinä näkyy myös valojuova, joka liikkuu seteliä kallisteltaessa ylös ja alas. Näiden turvatekijöiden avulla uusien 50 euron setelien aitous on helppo tarkastaa tunnustellen, katsoen ja kallistellen.

Katso uuden 50 eurosetelin kaikia turvatekijöitä uudet-eurosetelit.eu sivulta.

Uusien euroseteleiden käyttöönottoon liittyen täytyy päivittää myös setelien aitoutta tarkastavien rahankäsittelylaitteiden ohjelmistoa. Ole meihin yhteydessä niin ohjeistamme miten päivitys suoritetaan laitteille. 

Pyydä tarjousta setelin tunnistimista ja laskijasta uusilla päivityksillä, tai tilaa laiteet suoraan verkkokaupasta: http://www.hansab.fi/fi/rahankasittelylaitteet-2   

Takaisin