Toukokuussa laskettiin liikkeelle uudet 100 ja 200 euron setelit

28. toukokuuta laskettiin liikkeelle uudet 100 ja 200 euron setelit kaikkialla euroalueella. Niiden käyttöönotto on osa jatkuvaa työtä, jonka tarkoituksena on lisätä eurosetelien turvallisuutta.

Tässä toisessa 100 ja 200 euron setelien sarjassa on otettu käyttöön uusia innovatiivisia turvaominaisuuksia. Hopearaidan yläosan satelliittihologrammissa näkyy pieniä euron tunnuksia, jotka kiertävät numeroa ja hahmottuvat selkeimmin suorassa valossa. Hopeanauhassa on lisäksi Europe-jumalattaren kuva, arkkitehtoninen aihe ja suuri euron tunnus.

Ensimmäiseen 100 ja 200 euron sarjaan verrattuna uudet setelit ovat kapeampia eli samankokoisia kuin 50 euron seteli. Setelien pituus pysyy samana kuten myös periaate, että mitä suurempi setelin nimellisarvo on, sitä pidempiä setelit ovat.

Normaalisti havaittujen turvaominaisuuksien lisäksi euroseteleissä on myös koneellisesti luettavia turvaominaisuuksia. Uusien 100 ja 200 euron setelien turvaelementtejä on parannettu,  mikä lisää niiden aitouden nopeaa tunnistamista ja käsittelyä.

Uusien setelien käyttöönottoon liittyen tulee päivittää myös eurojen aitouden tarkistavien käteisrahan käsittelylaitteiden ohjelmistoja. Ota meihin yhteyttä!

Takaisin