Miksi käyttää tuotesuojajärjestelmiä?

Vähittäismyynnin markkinat muuttuvat, teknologia kehittyy ja tuotesuojajärjestelmien (EAS, Electronic Article Surveillance) tarve nousee. Esittelemme tässä muutamia

tuotesuojajärjestelmien ongelmakohtia ja toisaalta mahdollisuuksia vähittäismyynnin alalla, myös järjestelmän potentiaalia vähentää työmäärää ja hävikkiä yrityksessänne, vähentäen samalla hallinnollisia kustannuksia ja kasvattaen myyntiä ja tulosta.

Ei ole epäilystäkään siitä, että tuotesuojajärjestelmämarkkinat kasvavat ja kasvu jatkuu tulevinakin vuosina. Monet markkina-analyysit ennustavat merkittävää kasvua tuotesuojajärjestelmille. Esimerkiksi Hexa Research ennustaa jopa 3% vuosikasvua vuosiksi 2016–2024 järjestelmille.

Keskeisenä syynä hävikki kaupoissa

Mainittua kasvua aiheuttaa pääasiallisesti inventaarin hävikki ja liikevaihdon väheneminen. Tämä johtuu työntekijöiden varkauksista, myymälä varkaudet, hallintovirheet - esimerkiksi huono varastohallinta ja hinnoitteluvirheet -  Tavarantoimittajan tekemät petokset. Vähittäiskaupan tappiot kasvavat kaikkialla maailmassa. Vuodesta 2015 tehdyn tutkimuksen tuloksena Global Retail Theft Barometer julkaisi seuraavat keskeiset johtopäätökset:

  • Globaalin vähittäiskaupan hävikin yhteenlaskettu arvo: melkein 125 miljardia euroa vuodessa (1,23% vähittäismyynnistä)
  • Pääsyt hävikkiin: epäluotettavat työntekijät varastaa (39%), varkaudet (38%) – tämä tarkoittaa, että varkauksia ennalta estävät menetelmät voisivat vähentää hävikkiä jopa 75% – hallinnollinen hävikki (16%), tavaran toimittajan petokset (7%)
  • Eniten varastettuja tuotteita: jalkineet, akut, matkapuhelintarvikkeet, viinit ja vahvat alkoholijuomat, partakoneen terät.
  • Viisi olennaista keinoa vähentää hävikkiä: parempi tiedonhallinta; hävikkiä estävät ratkaisut kuten EAS; tietoisuuskampanjat kuten kyltit tuotesuojauksesta kaupoissa; Ennalta merkityt tuotteet (vähentää työvoimakustannuksia kaupoissa ja takaa asianmukaiset hintalaput); Henkilökunnan historian tarkastus ennen rekrytointia.

”Tehokkailla varkauksia ennalta ehkäisevillä järjestelmillä, kuten EAS, voi vähentää vähittäiskaupan hävikkiä jopa 75%. mikä tarkoitta globaaleilla markkinoilla vuosittain yli 93 miljardia euroa.”

Kustannusten vähentäminen sääsää rahaa

Euroopan vähittäismyyjät kiinnittävät huomiota kustannusten vähentämiseen, koska se liittyy oleellisesti kannattavaan liiketoimintaan. Tuloksen tekeminen on vaikeaa ja kaikkia investointeja tarkkaillaan entistä tarkemmin.  Varsinkin suuret ketjut, joilla on satoja myymälöitä, näkevät EAS – järjestelmässä säästömahdollisuuden. Century Europen tutkimuksen mukaan Euroopan muotituotteiden alalla (EAS -markkinoita johtaa tällä hetkellä muotituotteet) alle 20 % vähittäismyyjistä on ottanut käyttöön tuotesuojajärjestelmän, loput 80 % odottelee. Mutta miksi? Suurin vastaväite tuotesuojajärjestelmien hankintaan on isot kustannukset (mikä on totta). Keskikokoiselle vähittäiskauppiaalle jolla on noin 200 myymälää Investointi voi nousta jopa kymmeniin miljooniin euroihin, kun varustaa ketjunsa liikkeet järjestelmällä ja kouluttaa henkilökunnan sen käyttöön. Se saa jokaisen kauppiaan miettimään kahdesti Mutta monet tätä väitettä miettivät vähittäismyyjät eivät ymmärrä, että EAS -tuotesuojajärjestelmä maksaa itsensä takasin lyhyessä ajassa, koska EAS -tuotesuojajärjestelmät säästävät monella tavoin:

  • Pienentynyt hävikki (vähemmän henkilökunnan ja varkaiden varastamia tuotteita);
  • Pienempi työvoimantarve, koska RFID -tunnisteita voi skannata nippu kerrallaan;
  • Parempi ja automatisoidu varastohallinta tarkoittaa vähemmän virheitä, joustavampaa myyntiä ja enemmän aikaa asiakkaille, mikä kaikki yhdessä kasvattaa myyntiä.

Alkuperäinen teksti Century Europe blogissa: http://www.century-eu.com/newstag/now-is-the-time-to-embrace-new-eas-technologies.html

Hansabin tarjoamista tuotesuojajärjestelmistä tarkemmin tästä: http://www.hansab.fi/fi/tuotesuojajarjestelma

Takaisin