Hansab voitti jälleen Parhaan Turvallisuus ratkaisu 2016 palkinnon Virossa

Toukokuun 3. päivänä Viron turvallisuusyhdistys palkitsi Viron parhaat turvallisuusalan työntekijät ja turvallisuus ratkaisut. Paras Security Solution 2016 -palkinto myönnettiin Hansabille toisena peräkkäisenä vuonna (ja jo seitsemännen kerran). Tällä kertaa TS Laevad OÜ: lle lauttasatamien automaattisen kulunvalvonta- ja liikenteenohjausjärjestelmä ratkaisusta.

Hansab AS toimitti 2016 vuoden lopussa Virtsu, Kuivastu, Rohuküla ja Heltermaa satamiin nykyaikaisen rekisterikilpitunnistukseen perustuvan kulunvalvontajärjestelmän ja liikenteen ohjaus hallintajärjestelmän. Kuljettajilla, jotka ovat ostaneet lippunsa ennakkomyynnistä ja ovat antaneet rekisterinumeronsa lipunoston yhteydessä, on mahdollista ajaa lipuntarkastuksesta automaattista rekisterikilven tunnistamista käyttäen. Rekisterikilven numero tunnistetaan ajoneuvon lähestyessä tarkastus aluetta, mikä vähentää merkittävästi puomin takana jonottamista ja nostaa täten kassakaistojen kapasiteettia.

Rekisterikilven tunnistamisen lisäksi mitataan ajoneuvojen korkeus käyttäen lasermittauslaitteita. Mittauksesta saadun tiedon perustella ohjataan ajoneuvot oikeisiin jonoihin ajoneuvon ohjausjärjestelmällä, Tämä nopeutta ajoneuvojen kuormausta laivaan, kun ajoneuvot ovat jo ohjattu oikeisiin jonoihin huomioiden sallitut korkeudet laivalla.

Rekisterikilpitunnistuksessa ja mittausjärjestelmältä saadut tiedot lähetetään automaattisesti sataman hallintojärjestelmään, jossa varmistetaan lipun voimassaolo ja nostetaan puomi hyväksynnän saatuaan.

Satama-alueella on LED -näytöt, joilla kuvataan aikataulut ja ohjataan kulkijoita kassakaistoilla. Rekisterikilpitunnistuksen yhteydessä voi käyttää myös automatisoituja lippukioskeja, jotka lukevat lipun viivakoodin paperilta tai puhelimen näytöltä sekä mahdollistavat varausnumeron syöttämistä myös käsin.

Kuljettajien palaute on ollut erittäin positiivinen, ihmiset pitävät siitä mukavuudesta ja nopeudesta, mitä uusi ratkaisu tarjoaa.

Ratkaisun ohjelmisto-osuuden kehitti Nortal AS.

Takaisin