DPD laajentaa pakettiautomaattiverkostoaan Virossa

DPD aloitti syksyllä 2020 pakettiautomaattiverkostonsa laajentamisen Virossa, minkä aikana automaattien määrä Virossa lähes kaksinkertaistuu.

Uudet automaatit sijoitetaan lähemmäs käyttäjiä taajamiin ja pienemmille asuinalueille suurten kaupunkien sijaan.

Pakettiautomaattiverkoston merkittävän laajentumisen myötä DPD Estonian pakettiautomaattien määrä kasvaa nykyisestä sadasta kaikkiaan 207 automaattiin. Vuonna 2019 DPD sijoitti Viroon 32 uutta ja laajensi 21 toimivaa pakettiautomaattia.

"Uusien automaattien käyttöönoton tavoitteena on päästä mahdollisimman lähelle käyttäjiä", DPD Estonian toimitusjohtaja Remo Kirss kertoi DPD:n verkkosivuilla julkaistussa lehdistötiedotteessa.

"Seuraavien viikkojen aikana pakettiautomaatteja tulee myös paikkakunnille, joissa niitä ei ole vielä ollut, kuten Klooga, Aegviidu, Avinurme, Võhma ja Ahja."

Uuden pakettiautomaatin asennus kestää keskimäärin kolme tuntia kahden työntekijän voimin. Lisäksi järjestelmien säätäminen vie muutaman päivän ennen kuin automaatista voidaan lähettää paketteja. Viron sadan uuden pakettiautomaatin lisäksi Latviaan ja Liettuaam asennetaan yhteensä 270 pakettiautomaattia. Baltian projektin kokonaisinvestointi nousee 8 miljoonaan euroon.

Uudet DPD-pakettiautomaatit ovat niitä valmistavan KEBAn uusin malli, jonka näkyvin ero aiempiin on käyttäjäystävällisempi, kallistettu näyttö. Laitteet asentaa Hansab. DPD:llä on tällä hetkellä Euroopassa yli 47 000 pakettien noutopistettä, joista Baltian maissa on lähes 640 ja Virossa 206 laajennuksen jälkeen.

Hansab on asentanut ja huoltanut DPD:n pakettiautomaatteja Baltian markkinoilla vuodesta 2016. Hansab on myös asentanut ja konfiguroinut ohjelmiston, jonka avulla automaatteja voidaan ohjata keskitetysti. Ratkaisun avulla paketteja voidaan paitsi vastaanottaa kätevästi, myös lähettää mihin tahansa osoitteeseen kaikkialla Euroopassa. Automaatteihin on lisäksi asennettu videovalvonta. Syksystä 2020 lähtien Hansab myös monitoroi pakettiautomaatteja ja niiden komponentteja tunnistaakseen mahdolliset toimintahäiriöt nopeasti ja eliminoidakseen virheet nopeasti.

Takaisin