Baltian johtava automaatioratkaisujen toimittaja Hansab myy osake-enemmistön BaltCapille

Baltian suurin pääomarahasto BaltCap ostaa 70 prosentin osuuden Hansab Groupista, joka on Baltian johtava tietoturva-, maksu- ja automaatiojärjestelmien toimittaja. BaltCapin investointien ja kokemuksen avulla Viron, Latvian ja Liettuan markkinoilla asemansa vakiinnuttanut Hansab-konserni aikoo laajentua Baltian maiden ulkopuolelle ja  monipuolistaa palveluitaan.

Vuonna 1991 perustettu Hansab kehittää ja tarjoaa kokonaisvaltaisia ja laadukkaita automaatioratkaisuja yritysasiakkaille. Yhtiön tavoitteena on parantaa turvallisuutta ja yksinkertaistaa liiketoimintaa muun muassa käteisen käsittelyn, myyntipisteiden, pakkausten käsittelyn, jononhallinnan ja pysäköinnin osalta. Hansabin asiakkaina on logistiikan, rahoituksen, vähittäiskaupan ja julkisen sektorin yrityksiä. Yrityksellä on yhteensä 18 toimi- ja palvelupistettä Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Suomessa.

"Hansab on vakiintunut ja tunnustettu yritys, joka on kehittänyt korkealaatuisen ja tehokkaan palvelumallin nopeasti kasvavalla automaation alalla", sanoo BaltCapin yhteistyökumppani Kristjan Kalda.

"Näemme paljon mahdollisuuksia liiketoiminnan kasvattamiselle. BaltCapilla on pitkä kokemus yritysten kehittämisestä ja viemisestä kansainvälisille markkinoille."

Hansab Groupin perustajan toimitusjohtaja Aigar Urva mukaan yritystä on kasvatettu johdonmukaisesti ja menestyksekkäästi 32 vuoden ajan.

”Yhteistyössä BaltCapin kanssa pyrimme vauhdittamaan kasvua merkittävästi ja laajentumaan uusille toimialueille ja uusille markkinoille. Tämä on meille hyvä tilaisuus yhdistää voimamme  taloudellisesti vahvan ja investointikykyisen kumppanin kanssa, joka auttaa meitä toteuttamaan Hansabin kasvutavoitteet", korostaa Urva.

Kauppa toteutuu lähikuukausina, kun sille on saatu Baltian maiden kilpailuviranomaisten hyväksyntä. Kaupan toteutumisen jälkeen Aigar Urva siirtyy yhtiön hallintoneuvostoon ja Hansab AS:n nykyisestä toimitusjohtaja Janno Kallikormista tulee uusi toimitusjohtaja.

Kaupan neuvonantajina toimivat Cobalt Legal ja Sorainen. Kaupan arvoa ja muita yksityiskohtia ei ole julkistettu.

Hansab on johtava automaatioratkaisujen ja -palveluiden toimittaja Baltian maissa. Yhtiön palveluihin kuuluvat muun muassa turvallisuuspalvelut, pakkausten käsittely ja logistiikka, pankkiautomaatit, käteiskuljetuspalvelut, kansallisten henkilötodistusten valmistus, kassa-  ja käteistoiminnot, jonojen hallinta, pysäköinti ja automaatisointi. Kansainvälisille markkinoille Hansab on tuonut automaattisen Entringo Traffic -liikenteenohjausjärjestelmän ja älykkään Entringo Parking -pysäköinninhallintajärjestelmän.

Hansabin palvelutarjonnan ydintä on kestävien liiketoimintaratkaisujen kehittäminen. Hansabin tavoitteena on tukea yritysten uudistumista ja luoda merkityksellistä vaikutusta yrityksiin, ihmisiin ja ympäristöön. Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto oli 40 miljoonaa euroa, josta yli puolet tuli tarjotuista palveluista. Hansab työllistää 316 henkeä seitsemässä yrityksessä Baltiassa ja Suomessa. Lisätietoja - www.hansab.ee.

BaltCap on Baltian maiden suurin ja kokenein pääomasijoittaja, jonka toiminta kattaa yritysosto-, kasvu-, riski- ja infrastruktuurisijoitukset. Vuodesta 1995 lähtien BaltCap on sijoittanut yli sataan yritykseen eri toimialoilla ja kerännyt pääomaa yhteensä yli 700 miljoonaa euroa. BaltCapilla on yhteensä yli 40 sijoitusasiantuntijaa Tallinnan, Riian, Vilnan, Varsovan, Helsingin ja Tukholman toimipisteissä.

Takaisin