Aranetin ilmanlaatumittari pitää luokkahuoneen CO2-tason hallinnassa

Koulut ja yliopistot ovat otollisia paikkoja virusten leviämiselle. Mikä ei ole yllätys, sillä oppilaitoksissa on samanaikaisesti paljon ihmisiä suljetussa tilassa, jossa on vaikea pitää kiinni kaikista turvallisuusvaatimuksista. Tutkijat ovat muun muassa havainneet, että koronavirus leviää aerosolina ja voi pysyä suljetussa tilassa pitkään. Paras tapa sen torjumiseksi on varmistaa asianmukainen ilmanvaihto. Sitä paitsi huono ilmanlaatu vaikuttaa luokassa olevien hyvinvointiin: lapset väsähtävät ja heidän oppimiskykynsä kärsii merkittävästi.

Kuinka huoneen ilmanlaatua voi selvittää?
Avuksi kannattaa ottaa Aranetin ilmanlaadun mittauslaite, joka näyttää sisäilman hiilidioksidimäärän, lämpötilan, kosteuden ja ilmanpaineen.

Aranet4 PRO -anturit + Aranet PRO -emoyksikkö on loistava yhdistelmä ilmanlaadun seurantaan kouluissa ja oppilaitoksissa.

Aranet-järjestelmän mukana saat ilmaisen ohjelmiston. Voit analysoida tietoja ja laatia raportteja. Voit käyttää myös pilviratkaisua, jonka avulla voit saat tietoja eri kohteista kerralla.

Aranet4 PRO -anturi
Anturi on helppokäyttöinen, langaton, toimii akulla ja käyttää akkua säästävää sähköistä mustetta.. Anturi esittää näytöllä ilman CO2-pitoisuuden, lämpötilan ja kosteuden. Anturissa on kolme väri-ilmaisinta (vihreä, keltainen ja punainen), jotka vaihtuvat, kun tietty CO2-taso saavutetaan. Kun taso saavuttaa kriittisen rajan, anturi antaa myös äänimerkin osoittaen, että on aika tuulettaa huone.

Haluttaessa laitteeseen voidaan muodostaa yhteys Bluetoothin kautta. Aranet4-sovelluksessa laitetta voidaan konfiguroida, tarkastella kerättyjä tietoja ja kaavioita.

Anturi lähettää tietoja joko 1, 2, 5 tai 10 minuutin välein. Aranet4 käyttää CO2-määrän mittaamiseen NDIR-tekniikkaa, joka on yksi tarkimmista menetelmistä.

Aranet PRO keskusyksikkö
Keskusyksikkö kerää tietoja jopa 100 anturista samanaikaisesti ja lähettää ne verkon kautta ohjelmistoon, jonka avulla useita antureita voidaan monitoroida yhtä aikaa. Ohjelmisto koostaa erilaisia raportteja, kaavioita ja hälytyksiä, jotka auttavat hahmottamaan paremmin rakennuksen ilmanlaadun kokonaiskuvan. Ohjelmisto voidaan integroida olemassa oleviin järjestelmii kuten ilmanvaihtoon.

Takaisin